BEDRIFTSTEKNOLOGI

NextGenTel leier fiber fra BaneTele

Bergens-selskapet NextGenTel bygger et ADSL-basert nett i byområder basert på eksisterende infrastruktur, og har nå inngått en leieavtale med Bane Tele om leie av ytterligere fiberkapasitet.

Frode Eriksen
7. des. 2000 - 11:00

Avtalen innebærer at Bane Tele sikrer NextGenTel betydelig kapasitet i sin satsing som teleoperatør i det norske markedet.

BaneTele og NextGenTel vil også vurdere de synergier som befinner seg i de to selskapenes fremtidige planer, melder Bane Tele i en pressemelding.

NextGenTel bygger et ADSL-basert nett i byområder basert på eksisterende infrastruktur, noe selskapet selger i hovedsak til bedriftsmarkedet og til avanserte privatkunder.

Mellom en rekke byer og steder i Sør-Norge har nå NextGenTel valgt å basere høyhastighetssamband på BaneTeles fiberoptiske nett.

- BaneTele ble vurdert på lik linje med andre aktuelle leverandører i markedet, og ble valgt på grunn av en tilfredstillende kombinasjon av leveringsdyktighet, driftsstabilitet og konkurransedyktige vilkår, sier administrerende direktør i NextGenTel, Olav Stokke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.