Nintendo kjøper kanskje Sega

Microsoft og Sony har presset ut mange konkurrenter før og klarer kanskje å gjøre det en gang til.

I IT-sektoren er ingenting umulig, særlig når konkurrentene blir tøffe og sterke. Sega og Nintendo bygget opp og delte lenge markedet for spillmaskiner mellom seg, men Sega har slitt i flere runder. For det har dukket opp flere tøffe konkurrenter etter hvert. Den ene heter PC og den andre heter Sony. Playstation 1 og 2 har presset Sega og det blir ikke bedre når Microsoft lanserer X-Box. Sega lanserte tidligere i år Dreamcast-maskinen, men etter en kort spurt, faller nå salget. Nå forhandler Nintendo og Sega om en fusjon, hevder den store avisen New York Times. Fusjonen skal i følge ryktene innebære at Nintendo kjøper Sega for to milliarder dollar - 17,6 milliarder kroner.


Fusjonsforhandlingene skal ha pågått lenge og går i rykk og napp. En talsmann for Sega benekter forhandlingene på det sterkeste, men det gjør ikke Nintendo.

Én ting er imidlertid sikkert - Sega sliter tungt og må finne en løsning. Selskapet tapte 3,1 milliarder kroner i fjor og tapene blir trolig større i år, innrømmer selskapet. Ledelsen med styreformannen i spissen skal derfor ha forsøkt å selge selskapet lenge, blant annet til Microsoft, hevder New York Times etter å ha snakket med flere kilder.

Til toppen