No more free-ride på SOLs søketjenester

SOL vil begynne å ta betalt av selskaper som vil være inkludert i portalenes søketjenester. I løpet av første halvår ser ledelsen for seg at faktureringen kan begynne.

SOL åpner nå for betaling ved oppføring i selskapets søkeregister.

- Free-riden er nå over, sier administrerende direktør Lars Folkmann i SOL Danmark til digitoday.no.

Han er dermed helt på linje med uttalelser som den største konkurrenten Jubii AS er kommet med. Ifølge avisen Politiken vil Jubii fremover kreve penger for å ha selskaper oppført i sine søkeindekser.

Selskapet sier at de fremover vil kreve fra 1.000 til 3.000 danske kroner for en oppføring på søkesiden. Det skal fortsatt være gratis for private og foreninger å få sine hjemmesider indeksert hos Jubii.

Lars Folkmann vil ikke diskutere hverken antallet kunder eller det fremtidige prisnivået Scandinavia Online vil legge seg på.

- Dette kommer i hele bransjen og er ikke et dansk fenomen. Vi ser for oss at dette innføres i løpet av 4-6 måneder, sier Folkmann til digitoday.no.

For Jubiis vedkommende kan den nye praksisen bety 70 millioner danske kroner ekstra i inntekt. Jubii har i dag 35.000 selskaper registrert, men selskapet mener at potensialet er i nærheten av 200.000 selskaper, hvilket betyr en merinntekt på 250 millioner danske kroner for den danske søkeportalen.

For en måned siden besluttet Yahoo å forlange mellom 200 og 600 amerikanske dollar for å ha selskaper listet på selskapets portal.

Til toppen