Nok en trist dag i IT

Fortsatt svekkelse i kronekursen sendte hele markedet ned torsdag - IT selskapene inkludert.

Totalindeksen falt med 3,8 prosent til 1007,3 poeng fredag, og igjen var kronekursen synderen . Ecu kroneindeksen svekket seg med nye 4,2 prosent, og dermed ble det heller ingen jubeldag for IT-selskapene. IT-indeksen svekket seg med 2,9 prosent til 1197,0 poeng.

Torsdagens begivenhet på IT-siden, sto Tom Adolfsen og Merkantildata for. I morgentimene presenterte selskapet resultatene som stort sett var på linje med markedets konsensus. Aksjen fikk seg en mindre knekk tidlig på dagen men mye av dette rettet seg opp i løpet av dagen. Siste handel ble gjort på 88 kroner - 0,6 prosent under gårsdagens sluttnotering.

- Jeg har anbefalt kjøp av denne aksjen i hele dag. Mitt intrykk var at dette var sterkt over hele linja. Dessuten tror jeg samarbeidet med Telia er et perfekt supplement til kommunikasjonsbiten, sier en analytiker til digi.no.

Flere av de mer volatile aksjene fikk gjennomgå torsdag, og aller verst gikk det med den skandinaviske PC-produsenten Evercom Network. Aksjen har fått grundig juling etter at kvartalstallene ble lagt fram og markedsrapporter som er lagt fram den senere tid tyder på at selskapet gjorde det langt svakere i Norge i annet kvartal, sammenlignet med de store internasjonale aktørene. Evercom-aksjen falt med 15,3 prosent til 25 kroner torsdag.

Opticom falt kraftig tilbake torsdag, men et fall på 12,3 prosent til 121 kroner er likevel ikke unormalt for denne aksjen. Selskapet la som ventet fram et plussresultat onsdag, og lovet at nå gjenstoår det kun en implementeringsfase før de første minnemodulene er i produksjon. Det man bør merke seg er imidlertid at det ble sagt lite konkret om utviklingen av RAM-brikker - dvs brikker som kan leses og skrives et ubegrenset antall ganger. Selskapet sier de har kommet langt på ROM- og WORM-teknologi, men den store suksessen vil trolig vente på seg til selskapet kommer med EKTE minnebrikker - RAM.

Til toppen