Nok en UMTS-fiasko i emning

Ikke før det er klart at bare to selskap søker på de fire franske UMTS-lisensene, er en ny UMTS-tildeling i emning som kan skake det europeiske mobilmarkedet. Til den belgiske UMTS-auksjonen har det meldt seg tre kandidater til fire lisenser.

Den belgiske UMTS-auksjonen starter 7. mars, men bare landets tre GSM-operatører hadde meldt sin interesse til auksjonen da søknadsfristen gikk ut torsdag kveld.

En fjerde kandidat, bestående av franske Suez Lyonnaise des Eaux og spanske Telefonica, valgte å trekke seg tirsdag, på samme måte som selskapene trakk seg fra den franske lisenstildelingen sist måned.

Det belgiske post og teletilsynet, BIPT, vil bruke den neste uken på å vurdere kandidatene for auksjon, men det er ventet at alle tre, Belgacom, France Telecom/Mobistar og KPN Orange blir akseptert, heter det i en pressemelding fra BIPT.

Om auksjonen ender med tre deltakende selskap er det ventet at auksjonsprisen blir identisk med startprisen på 150 millioner euro, eller vel 1,2 milliarder kroner, ifølge Dow Jones Newswires.

Det er ni millioner potensielle mobilkunder i Belgia, og 5,6 millioner er allerede kunder hos et av de tre GSM-selskapene.

Til toppen