Nokia er klar med UMTS-telefoner 2003

Først i 2003 planlegger den finske mobiltelefonprodusenten Nokia volumproduksjon av sine UMTS-telefoner. Men de aller første telefonene skal finnes i butikken alt i tredje kvartal neste år.

På en pressekonferanse i Tokyo i forbindelse med samarbeidet mellom Nokia og DoCoMo, som digi.no omtalte onsdag, fortalte Nokias konsernsjef, Jorma Ollila at selskapets første mobiltelefoner beregnet for de nye mobilnettene kommer i tredje kvartal 2002, mens volumproduksjon først kommer i gang i 2003.

Nokias første 3G-mobiltelefoner blir heller ikke lansert i Europa, men i Japan i samarbeid med DoCoMo. I Japan har mobiloperatørene betydelig mer å si når det gjelder mobiltelefonene enn i Europa, og Nokia har enn så lenge valgt ikke å lansere sine 3G-telefoner i Japan på grunn av manglende teknologi. Løsningene for DoCoMos del er først klare for en første lansering etter sommeren neste år, skriver Reuters.

Mens DoCoMo satte i gang sin første kommersielle start av det nye mobilnettet 1. oktober, så har europeiske mobiloperatører helt andre planer. De første nettene i Norge åpner allerede 1. desember riktignok uten terminaler, mens verdens største mobilselskap Vodafone planlegger oppstart i Storbritannia neste høst. Samtidig sier konsernsjef Chris Gent at mangel på telefoner vil utsette lanseringen, trolig til midten av 2003.

Ollila sier ifølge Direkt at de første ordentlige 3G-tjenestene vil finnes i Europa i 2003.

Til toppen