Nokia frigir kildekoden til sin WAP-leser

Ved å frigi kildekoden til versjon 2.0 av sin WAP-leser, håper Nokia å sette fart på utviklingen av trådløse Internett-tjenester.

Versjon 2.0 av Nokias WAP-leser svarer til kravene i spesifikasjonen 1.2 av WAP. WAP-leseren støtter WML 1.2 og WML Script, og støtter såkalt "push"-funksjonalitet. Den brukes i dag på Nokias egne WAP-telefoner, og kan selges til andre, både telefonleverandører og operatører.

Poenget med å frigi kildekoden til WAP-leseren, er å gi operatører og andre leverandører bedre mulighet til å tilpasse den egnes behov, både i utseende, grensesnitt og funksjonalitet. Nokia ser for seg at en leverandør av lommedatamaskiner kan utvide WAP-leseren med synkronisering eller meldinger i sanntid. Interesserte kan velge mellom en rekke lisensbetingelser. WAP-leseren er skrevet i ANSI-C og er allerede portet til en rekke ulike proprietære telefonplattformer, samt til EPOC og PocketPC. Minnebruken varierer mellom 340 kB og 600 kB. Interne programmeringsgrensesnitt åpner for utvidet funksjonalitet. Nokia tilbyr support både direkte og gjennom partnere.

Nærmere informasjon er tilgjengelig fra Nokias nettsted.

Les mer om WAP - Wireless Application Protocol:


Leverer marihuana på WAP
Mer rettferdig(e budrunder) med WAP
Raskere budbil og transport med ny WAP-teknologi
Integrert e-handelsløsning fra Hansa
Tungvektere setter standard for reklame på mobil
Teleoperatørene kupper WAP-forsider
Nettmedier nøler med å gå mobilt
Ny wapportal åpner i Norge
Påstår WAP vil danke ut PC-en til surfing

Til toppen