BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia imøtegår Qualcomm

Konsernsjef i Qualcomm, Dr. Irwin Mark Jacobs, får ikke støtte for sitt pessimistiske UMTS-syn hos Nokia. Det finske selskapet mener tredje generasjons mobiltelefoni kommer for fullt fra neste år.

Frode Eriksen
27. feb. 2001 - 05:40
Nokia Grouphar blitt gjenstand for nedgraderinger

I et intervju med Financial Times sier selskapets finansdirektør Olli-Pekka Kallasvuo at Nokia regner med at terminalene for tredje generasjons mobiltelefoni skal være klare neste år.

- Vi har et dramatisk annerledes syn enn QualComm. Vi vet teknologien er der, vi vet samtaler med denne teknologien er tatt i laboratoriene, sier Kallasvuo.

Han sier at Nokia vil ha mobiltelefoner klare i volum i markedet til høsten neste år og at det ikke er noe som gjør at situasjonen har endret seg de siste fem månedene.

Også Nokia har møtt veggen i aksjemarkedet og tatt sin del av ett kraftig fall i aksjeverdier det siste året. Nokia-aksjen noteres nå til den laveste kursen på 16 måneder.

Nokia benekter det kritikerne sier om at nedgangen i markedet vil vare lenger enn det Motorola Inc, Qualcomm og Intel har uttalt om markedet de siste dagene.

Finnene tror tredjegenerasjons mobiltelefoni vil slå igjennom ved hjelp av fire ulike områder; multimedia meldingssystem, mobil e-business, lokasjonsbaserte tjenester og underholdning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.