Nokia kutter 800 jobber i USA

Den finske mobilprodusenten Nokia starter rasjonaliseringen med å kutte ned på sin produksjon av mobiltelefoner i USA til fordel for Mexico og Sør-Korea. 800 ansatte mister jobbene.

Meldingen kommer bare dager etter at Nokia la fram sitt beste resultat noen sinne. Samtidig varslet selskapet at fremtiden ikke var like lys som før og regnet med lavere vekstrate i inneværende kvartal. Dette fikk Nokiakursen til å falle etter at årsresultatet ble gjort kjent tirsdag. Nokia varslet da også tiltak for å redusere kostnadene.

Nokia følger nå trenden innen mobilbransjen der produksjon flyttes for å redusere kostnadene. De to største konkurrentene til selskapet, Motorola og Ericsson har begge gjort det samme og Nokia som har hatt sin fulle hyre med å produsere til et raskt voksende marked, følger nå etter. I Nokias tilfelle betyr dette å flytte fra Vest-Europa og Nord-Amerika til lavkostland i Øst-Europa, Asia og Mexico.

Nokia sier i en pressemelding at selskapet som en følge av flytting av produksjonen fra to fabrikker i Dallas-Fort Worth området, vil redusere bemanningen med vel 800 de neste ni månedene til vel 4700.

Talsmann for Nokia Mobile Phones, Tapio Hedman, sier kostnadsreduksjoner er avgjørende. Men Nokia sier ikke hvor store reduksjonene blir som en følge av dette tiltaket.

Nytt produksjonsutstyr i de amerikanske fabrikkene, skal gi flere produserte mobiltelefoner med lavere bemanning, som kommer på toppen av flytting av produksjon til Mexico og Sør-Korea.

Til toppen