Nokia regner med sterk vekst

Salgsvekst på 25 til 35 prosent i 1999 er fremdeles målet for finske Nokia, tross usikkerhet rundt den globale økonomien. Selskapets toppsjef, Jorma Ollila, sier selskapet vil levere et større overskudd enn gjennomsnittet for bransjen.

- En rekke økonomiske faktorer gjør det vanskeligere å varsle om fremtiden, men vi mener vi beholder vår sterke vekst innenfor telekom, sa Ollila på en presantasjon torsdag. I en pressemelding fra selskapet heter det at Nokia har produsert sin mobiltelefon nummer 100 millioner, og målsettingen fremover er å være blant de mest attraktive selskapene innenfor bransjen.

Ollia sier at Nokias leder-rolle skal styrkes ved nye partnerskap og oppkjøp de neste årene.

En viktig del av veksten for Nokia kommer innenfor mobiltelefoni, der penetrasjonen i de mest utviklede markedene ventes å ende på mellom 60 og 70 prosent de neste årene.

I 1997 solgte Nokia alene 21,5 millioner mobilterminaler, og salget har flere ganger ligget over én million ukentlig. I kvartalstallene for tredje kvartal i oktober fortalte selskapet at det var verdens største produsent av mobiltelefoner målt i antall.

Nokias vekst øker også behovet for ansatte, og konsernet sysselsetter i dag vel 42.000 personer, kraftig opp fra slutten av 1997 da 36.500 jobbet i konsernet.

Til toppen