Norden vil ha 4-6 mobilaktører

Norden vil ha mellom 4-6 mobilaktører om en skal tro to av de mest fremtredende telesjefene i Norden. Begge tror de tidligere nordiske monopolistene vil være blant kandidatene.

Mens konsernsjef i Tele Danmark, Henning Dyremose, tror at det i Norden om 3-4 år vil eksistere 4-5 mobilselskap, legger mobilsjef i Telenor Mobile Communications, Arve Johansen på en aktør til.

Arve Johansen sier til digi.no at 5-6 aktører nok vil eksistere i Norden, med hovedvekt på de tidligere statlige telemonopolene, og noen få andre aktører i tillegg.

Dyremose tror at både Telenor, Tele Danmark og Telia vil være blant de selskapene han tror overlever som tyngdepunkt, hver med sin internasjonale partner. Men hvilke partnere dette blir vil ikke han spekulere i.

En spekulasjon slapp imidlertid Dyremose; - Telenors partner i Sonofon heter Bell South, og dette selskapet har nylig innledet et samarbeid med nederlandske KPN.

Han tror også at Telia vil finne sin partner, mens finske Sonera bygger sin egen familie.

Dyremose tror ikke på mer enn 4-5 globale mobilaktører og at de nordiske aktørene vil finne hver sin av disse. - Telenor og Telia trenger internasjonale partnere for å vokse. Men har en ikke ambisjoner om annet enn å eksistere vil begge selskapene kunne overleve.

Til toppen