BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nordisk mobilfusjon på trappene?

Går det mot en fusjon av de nordiske mobilaktivitetene til Telia og Tele Danmark? Både verdsettelsen ved en fusjon og færre konkurrenter kan gavne Telenor.

Ole-Andreas Krohn
19. apr. 2001 - 10:52
Telia ABTele Danmark ASDagen Industri



TelenorSonofonTelenordia

NetcomElTele Øst

Dagens Industri spekulerer i at en eventuell sammenslåing bør komme før danske myndigheter skal auksjonere ut sine 3G-lisenser på den andre siden av sommeren.



Analytikere regner med at den svenske mobilvirksomheten er verdt rundt 65 milliarder svenske kroner, mens den danske mobilvirksomheten anslås å være verdt rundt 25 milliarder svenske kroner. Dette skal i tilfelle tilsvare omtrent 20.000 svenske kroner per kunde i de to virksomhetene.

En tilsvarende modell ville verdsette Telenors norske aktiviteter til rundt 46 milliarder svenske kroner og andelen i Sonofon til i overkant av 6 milliarder svenske kroner. Tilsammen tilsvarer dette rundt 46 milliarder norske kroner, eller over 66 prosent av Telenors markedskapitalisering på rundt 70 milliarder kroner.

For å komme rundt denne problemstillingen med ujevnt bytteforhold skal sjefen i Tele Danmark ha antydet at selskapet er villig til å inkludere enkelte internasjonale mobilaktiviteter, for eksempel 20 prosent av polske Polkomtel, for å sukre pillen og skape et mer likeverdig bytte.

Dersom man kan få til en slik sammenslåing vil dette kunne begrense antallet deltagere på høstens danske 3G-auksjon, skriver Dagens Industri.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.