BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norman-konkurrent fusjonerer

En av Norman Data Defense bitreste konkurrenter på viruskontroll, Mc Afee, har besluttet å fusjonere med nettverksselskapet Network General. Det nye selskapet, som får navnet Network Assosiates, tar sikte på å bli et av verdens ledende innen nettverkssikkerhet på NT.

14. okt. 1997 - 15:11

Det amerikanske selskapet Mc Afee Assosiates, som utvikler løsninger for virusbekjempelse, fusjonerer med Networks General Inc. som leverer systemer for overvåking av nettverk. De to selskapene vil kombinerer sine sikkerhetsløsninger og satser på på å bli den dominerende aktør i det stadig voksende NT-segmentet.

Det har lenge vært kjent at toppsjefen i Mc Afee, Bill Larson, har vært svært interresert i en fusjonspartner. Senest for et års tid siden la Mc Afee inn et bud på Cheyenne Software på én millard dollar. Budet ble imidlertid refusert.

Etter Cheyenne-affæren, begynte ryktene igjen å svirre rundt selskapets oppkjøpskåte leder. Denne gangen var det norske Norman Data Defense som var kandidaten. Foreløpig ser det ikke ut som om det var hold i disse ryktene - og etter fusjonen med Network General vurderes en fusjon med Norman som mindre trolig.

Det nye selskapet vil, samtidig som det drar nytte av programvareindustriens iboende stordriftsfordeler, levere et bredere produktsegment med utvidelse i retning av nettverksovervåkning. NT-nettverk er også et prioritert område hos Norman, men det norske selskapet har foreløpig fokusert sterkest på aksesskontroll.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra