Norsk salgsstøtte størst i Skandinavia

Software Innovation har kjøpt svenske Medea av CAG, og blir dermed Skandinavias største leverandør av salgsstøttesystemer.

Software Innovation (SI) vokser i jevne rykk gjennom sine oppkjøp. I fjor var det Vega og i år ble det svenske Medea. Sistnevnte oppkjøp gjør SI til Skandinavias største leverandør av salgsstøttesystemer.

Salgsstøttesystemer er bygget rundt en database som knytter kontrakter, rapporter og annen korrespondanse mot kundekontakter for å hjelpe oppfølging og salg.

Ifølge administrerende direktør Per Kveim i SI er hovedkonkurrentene de to svenske selskapene Astea og Cesar samt norske SuperOffice.

Analyseselskapet Aberdeen Group oppgir at SI er blitt den største europeiske leverandøren av det de kaller Customer Interaction Systems. Internasjonalt er Sibel markedsleder, men de selger mest i USA, forteller Kveim.

SI kjøper Medea fra Stavanger-baserte Computer Advances Group (CAG) som kjøpte det svenske selskapet fra gründeren i 1996. SI skal betale med 81.333 aksjer som i dag har en verdi på 12,6 millioner kroner samt 7,6 millioner kroner i kontanter.

Den lave prisen forklares med Medeas forventede underskudd i 1998 på ni millioner kroner. De 50 ansatte i selskapet omsatte for bare 20,2 millioner kroner i fjor. Men SI kan likevel ha gjort et hyggelig kjøp.

- Medea har vært igjennom en omorganisering der man har byttet ut ledelse og noe personale. Men vi mener at det meste er unnagjort og forventer et positivt resultat i fjerde kvartal. Vi får både en kundebase, en dyktig stab og tre produkter, sier Kveim.

Han presiserer at Medea-produktene ikke skal fases ut, men smeltes sammen over tid med SIs konkurrerende produkter. Det skal heller ikke sies opp noen ansatte.

SI har allerede et kontor i Sverige med 15 ansatte som skal fusjoneres med Medea.

Til toppen