Norsk seier på nettaviser verden over

Norge har aldri blitt så omtalt i verdenspressen som etter seieren mot Brasil i går kveld. Overskrifter om den store norske overraskelsen preger sportseksjonene i mangfoldige nettaviser verden over. Og digi.no slenger seg på - bare for denne ene gangen. Her er noen av godbitene.

Den etter manges mening største norske idrettsprestasjonen gjennom tidene har blitt flittig omtalt i verdenspressen. Felles for de fleste nettstedene er at de omtaler nederlaget til Brasil og deres skuffende spill mer enn seieren til Norge.

I Sverige er journalistene blitt så ydmyke så ydmyke etter gårsdagens norske suksess. "Idag är vi alla normän... Jag får äta upp mina ord", skriver Aftonbladets Lasse Sandlin. Etter Skottland-kampen skrev han at Norge er "Fotbollens dödgrävare" og "VMs sämsta lag".

Nå er han plutselig blitt norskættet same.

I Danmark er imidlertid ikke alle over seg av begeistring. Politiken skriver: "Dommerfadæse sender Norge videre" og mener at spesielt Norges straffe i det 89. minutt åpenbart var feil idømt. Andre er mer positive til den norske bragden: "Drillos Mirakel... Verdensmestrene blev besejret for andre gang i træk, og nu ryster fjeldene", skriver Aktuelt Online, og fortsetter med å skryte av det norske forsvarsspillet og "Fantastiske Flo".

Engelske aviser som tradisjonelt ikke har for høye tanker om norsk fotball, berømmer også Norge for seieren mot Brasil. Både The Guardian og The Independent trekker frem Tore Andre Flo som kampens store spiller. "En enormt imponerende individuell innsats fra Tore Andre Flo... I sin ensomme spissrolle, herjet han med og utmattet det brasilianske forsvaret til kampen i det siste åndedrett ble vunnet." skriver The Guardian.

"Norge gir Brasil sjokk 2-1" er overskriften i Fox Onlines VM-sider. Og Brasils Bebeto siteres slik: "Vi var bedre, vi skapte sjansene, vi fortjente å vinne. Men intet er så galt at det ikke er godt for noe. Dette vil gjøre oss sterkere."

Men i Argentina - surprise, surprise - sørges det ikke nevneverdig over Brasils nederlag... Den argentiske avisen La NaciON LINE husket den brasilianske venstreback Roberto Carlos' ord: "i varmen skal vi få vår hevn over Norge" og kommenterer: "Den som ler sist ler best...Brasil nok en gang slått av Norge". Og NaciON LINE fortsetter "Dette Brasil med super offensive spillere... Dette Brasil som tror de skal ta hjem sin fjerde mesterskapstittel... Dette Brasil ble slått 2-1 av en gruppe vikinger."

"Brasil ble felt av Norge og sådde tvil om sin egentlige form... Det var det norske engasjementet, som grenset til galhet, som uventet bragte dem videre til åttendedelsfinalen... Mye mer engasjert i kampen, med videre avansement på spill, kjempet Norge uten tegn til komplekser og usikkerhet i sitt møte med Brasil" melder spanske El Pais Digital.

Spanske El Mundo konstaterer kort og greit at: "Norge etterlater seg Skottland og Marokko utenfor mesterskapet."

Columbianske Diario El Pais' overskrift lyder: "Vikingenes dobbeltslag" og begrunner dette med at samtidig som Norge beseiret Brasil, knuste nordmennene også Marokkos drømmer om videre avansement.

Brasil-spillerne Ronaldo, Leonardo og Bebeto begrunnet alle som en tapet med konsentrasjonssvikt og Norges sterke ti-manns-forsvar, ifølge VMs offisielle nettsted France98. Trener Zagallo sier på sin side "I denne kampen trengte vi ikke poengene, så den var ikke viktig for oss."

Sikkert. Sikkert.

Til toppen