BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk selskap leverer utstyr for å unngå nummerbytte

Port It har inngått en avtale med den portugisiske telemyndigheten Instituto das Comunicações de Portugal (ICP) om leveranser av utstyr som skal håndtere overgangen til nummerportabilitet i landet.

Frode Eriksen
2. mars 2001 - 10:13

Kontrakten har en verdi på mellom 35 og 80 millioner kroner og gjelder systemer som gjør at teleabonnenter kan bytte operatør uten å bytte nummer. Avtalen er inngått i sterk konkurranse med en rekke store, internasjonale selskaper.

Flemming Bo Hegerstrøm.
Flemming Bo Hegerstrøm.

- Vi har gjennom tidligere oppdrag for ICP, og vår virksomhet i Danmark, bygget den nødvendige tillit hos de portugisiske myndighetene, sier administrerende direktør i Port It, Flemming Bo Hegerstrøm i en pressemelding.

Nøyaktig størrelse på kontrakten vil avhenge av antall porteringer som blir foretatt i landet. I kontrakten ligger det et minimumsbeløp på 35 millioner kroner. Avtalen løper over tre år.

- Økonomisk sett er kontrakten i seg selv et gjennombrudd for Port. Vi håper imidlertid at dette gir oss et fotfeste som kan føre til flere kontrakter på avanserte teletjenester for portugisiske operatører. I tillegg er nå resten av Europe pålagt av myndighetene å innføre nummerportabilitet. Vi skal delta i kampen om disse kontraktene, sier Hegerstrøm.

I Portugal opprettes det nå en såkalt National Referece Data Base (NRDB) i regi av Port. I samarbeid med det lokale selskapet Case etableres det et konsortium hvor Port vil eie ca. 80 prosent. Konsortiet vil stå for den operative driften av Portugals nummerportabilitet.

Sofie Nystrøm har bedt om å fratre stillingen som direktør i NSM med umiddelbar virkning.
Les også

Går av etter ulovlig lån: 100 millioner gikk til IT-utstyr

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra