DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Norsk strømleverandør er bekymret etter at nytt digitalt våpen er avslørt: – Dette endrer alt

Landssentralen i Statnett overvåker strømnettet i Norge 24 timer i døgnet. Statnett sier det gjør alt de kan for å forhindre et kyberangrep mot norske kraftlinjer. De jobber med eksperter i hele Europa for å sikre seg mot eventuelle angrep. direktør for drifts- og markedstjenester Sindre Næss i IKT-divisjonen i Statnett sier til digi.no at den norske driftsleverandøren ikke er bekymret.
Landssentralen i Statnett overvåker strømnettet i Norge 24 timer i døgnet. Statnett sier det gjør alt de kan for å forhindre et kyberangrep mot norske kraftlinjer. De jobber med eksperter i hele Europa for å sikre seg mot eventuelle angrep. direktør for drifts- og markedstjenester Sindre Næss i IKT-divisjonen i Statnett sier til digi.no at den norske driftsleverandøren ikke er bekymret. Bilde: Morten Brakestad/Statnett

Hackere som har tilknytting til russiske styresmakter har utviklet et kybervåpen som har kapasitet til å slå ut strømnett verden over. Skadevaren – som har fått navnet «CrashOverride» – slo så sent som i desember 2016 ut deler av strømnettet i hovedstaden Kiev i Ukraina. 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.