Norsk sykehus er mønsterkunde for klyngeteknologi

Nordland sentralsykehus framstilles som mønsterkunde for klyngeteknologien til Oracle og Hewlett-Packard.

Hewlett-Packard og Oracle satser hardt på løsninger der Xeon-baserte ProLiant-servere samles i klynger drevet av Oracle9i Real Application Clusters. Blant dem som har bygget avanserte applikasjoner på denne plattformen er Bodø-selskapet DIPS ASA som er nært tilknyttet Nordland sentralsykehus og som stiller sterkt i konkurransen om store IT-leveranser til norske sykehus.

Les også

DIPS har levert et pasientinformasjonssystem til Nordland sentralsykehus som gir staben tilgang til alt de trenger å vite om pasientene gjennom 800 PC-er fordelt over hele sykehuset. Systemet kjøres på kombinasjonen ProLiant Database Cluster og Oracle9i Real Application Cluster, utvidet med HP lagringssystemer.

Oracle og HP sendte i går ut en pressemelding om nye klyngekunder i Europa, der systemet ved Nordland sentralsykehus kjøres fram som mønster for gevinstene klyngeløsningen kan gi: datakonsolidering, sentralisert drift, døgnkontinuerlig tilgjengelighet og skalerbarhet, kombinert med at det ikke finnes noe komponent der svikt kan medføre at hele systemet feiler.

De andre mønsterløsningene Oracle og HP hauser, er den tyske sparebanken Kreissparkasse Esslingen-Nürtingen som på åtte dager installerte en integrert Oracle/HP-klynge for å forbedre tjenestenivået overfor 411.000 kunder, og det belgiske driftsselskapet Partena som valgte en tilsvarende klynge for å kjøre lønnsutbetalinger på vegne av 32.000 kunder. Partena brukte klyngen for å erstatte sin stormaskin, og sier de har oppnådd både enklere og rimeligere drift.

I Norge håper DIPS håper at opptil 20 sykehus vil velge Oracle/HP-klynger med deres pasientinformasjonssystem.

- Høy tilgjengelighet står høyt på dagsorden, bekrefter markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge. - Klyngeløsningen fra oss og HP har nådd tjue installasjoner i Norge, og et stor antall nye er på gang. Klyngekonseptet passer som hånd i hanske til det markedet krever nå, fordi du får umiddelbar uttelling for installasjonen. Programvaren du har laget oppe på Oracle kan kjøres uforandret.

Til toppen