Norskutviklet rubrikksøkemotor

Det norske selskapet Rogus.com skal torsdag lansere en rubrikksøkemotor med unik og intelligent, norskutviklet teknologi.

Det norske selskapet Rogus.com skal torsdag lansere en rubrikksøkemotor med unik og intelligent, norskutviklet teknologi.

Det norske internettselskapet Rogus.com skal torsdag presentere noe selskapet selv betegner som ny og revolusjonerende teknologi på søkemotorfronten. Da går startskuddet for en søkemotor som søker etter rubrikkannonser.

Bak det nyetablerte selskapet står blant annet tidligere salgsdirektør i StepStone samt tidligere administrerende direktør i Bilguiden, Ronald Sande. Han er administrerende direktør i selskapet. I styret sitter profilerte næringslivstopper som Sverre Hurum, administrerende direktør i Mandator og Truls Skalmerud, administrerende direktør i Bohus.

Ronald Sande vil ikke røpe for mye av teknologien bak den nye søkemotoren. - Det er en intelligent søkemotor med to typer software som jobber sammen. Mer enn det vil jeg ikke si før vi lanserer tjenesten, forteller en hemmelighetsfull Sande som opplyser at teknologien er den eneste i sitt slag.

- Dette skal gjøre Internett mer tilgjengelig for norske forbrukere, sier han til digi.no.

Det er rubrikkannonser fra blant annet Finn.no som skal søkes opp via nettjenesten Rogus.com. Brukeren skal ha full oversikt over hva som selges gjennom disse kanalene i Norge.

Selve idéen til konseptet kom i fjor, men programmeringen har ikke pågått så lenge. Nå lover Sande at selskapet Rogus.com skal bli et kjent navn i den norske nettverdenen.

Til toppen