Nortel vil selge seg ned innen optisk utstyr

Ingen kjøper optisk nettutstyr lenger. Nortel kutter enda 3500 jobber og søker en kjøper til en avdeling som lager optiske komponenter.

I første kvartal i fjor omsatte Nortel optisk nettutstyr for 1,2 milliarder dollar, vesentlig til operatører som trodde på bredbånd. I dag er det langt større kapasitet enn markedet trenger, og i første kvartal i år solgte Nortel optisk nettutstyr for 271 millioner dollar, en nedgang på nesten 80 prosent.. Selskapet sa onsdag at det ikke forventer noen bedring på dette markedet før månedene rundt årsskiftet 2003-2004.

For halvannet år siden hadde Nortel 94.000 ansatte. En serie med kutt har redusert tallet til 45.500. Som følge av den vedvarende krisen innen optisk nettutstyr vil Nortel kutte ytterligere 3500 jobber, og signaliserer dessuten at det "kan være villig" til å selge en avdeling som lager optiske komponenter.

I første kvartal omsatte Nortel totalt for 2,91 milliarder dollar, og noterte et tap på 841 millioner dollar. Med de siste tiltakene mener selskapet det vil kunne gå i pluss fra fjerde kvartal, forutsatt at omsetningen øker til 3,2 milliarder dollar.

Nortel har kunngjort en plan for en rekke nye produkter, særlig innen svitsjer med tilleggstjenester knyttet til sikkerhet og trafikkovervåkning. Her har det inngått et partnerskap på programvaresiden med brannmurleverandøren CheckPoint.

Til toppen