notHarvard.com saksøker Harvard College

Den amerikanske nettbaserte utdanningstjenesten notHarvard.com saksøker Harvard College. Grunnen er at dotcom selskapet er redd for at den ærverdige institusjonen skal stikke kjepper i hjulene for høytflyvende businessplaner.

Det amerikanske internettselskapet notHarvard.com fikk i forrige uke en avtale med nettbokhandelen Barnesandnoble.com. Denne avtalen gjør at selskapets utdanningstilbud blir tilgjengelige for barnesandnoble.com brukere, noe som generer både penger til notHavard.com og bokkjøp til nettbokhandelen.

Sammen skal de to selskapene nemlig etablere The Barnes and Noble.com University.

På samme tid satte barnesandnoble.com penger inn på emisjonskonto til nettjenesten som hardnakket hevder de ikke er det kjente Harvard College. barnesandnoble.com investerte nærmere 20 millioner dollar, 180 millioner norske kroner, i tjenesten.

Les om pengene til barnesandnoble.com:


Barnesandnoble.com melder stortap

Men alt er ikke rosenrødt. NotHarvard.com frykter nemlig at det ærverdige Harvard College vil spenne fot på planene og ta fra dem navnet. Noen ville kanskje ventet til at et eventuelt søksmål kommer, men dette selskapet mener at angrep er det beste forsvar. Selskapet stevner i stedet Harvard College, slik at de ikke kan stevne notHarvard.com.

I en pressemelding skriver selskapet at de går til domstolene slik at Harvard College ikke kan ta fra dem navnet, ever.

"Selskapet går til sak for å forsikre seg om at det ikke er noen uklarheter rundt varemerket vedrørende Harvard College." Står det i pressemeldingen.

Selskapets toppsjef, Judith Bitterli, sier i pressemeldingen at det ikke er sannsynlig at det kan dukke opp uoverensstemmelser rundt varemerket når selskapet en gang blir godt etablert.

Altså: selskapet som ved sitt navn ganske sterkt indikerer at de ikke er Harvard College, eller noe i nærheten, går til retten fordi de tror at Harvard College skal gjøre det samme.

Det var ikke mulig for digi.no å komme i kontakt med notHarvard.coms toppsjef for å få en kommentar på det ganske så uvanlige søksmålet.

Til toppen