JUSS OG SAMFUNN

NRK satser på "Stille i studio"

Store økonomiske problemer ser ikke ut til å legge noen demper på kreativiteten i NRK. Onsdag 15. november lanserer statskringkasteren et eget Internett-spill, "Stille i studio", der du sammen med Krøllalfa kan vandre rundt i et virtuelt NRK-hus for å samle kjendiskort...

Det er Arnfinn Christensen, til daglig journalist i P2-programmet "Verdt å vite", som står bak nettspillet, skriver nrk.no.

- "Stille i studio" blir en slags guide til utvalgte områder i NRK, sier Christensen.

Spillet er tenkt målrettet mot aldersgruppen 8 til 15 år, men idemakeren tror også at voksne kan la seg underholde av "Stille i studio".

- Det ligger enorme muligheter i denne type interaktiv spill og tjenester som NRK bør utnytte. Da tenker jeg spesielt på områder som undervising og opplæring som jo er et av NRKs viktigste oppgaver, men da må det opprettes et skikkelig fagmiljø av programmerere som kan utvikle disse tingere videre. I dag finnes det overhodet ikke et eget miljø av programmerere som kan denne teknologien skikkelig. Skal NRK fortsette med denne type ting i framtida må det utvikles et skikkelig fagmiljø, ellers blir det nesten like håpløst som å starte opp en radiostasjon uten lydteknikere, sier en åpenhjertig Christensen til nrk.no.

Selve spillet går ut på at spilleren styrer hovedpersonen gjennom de ulike avdelingene i NRK-huset, med oppstart i selveste mediejungelen, et blått nattlandskap av paraboler, antenner og mobiltelefoner... Etter hvert kommer den lille hjelperen Krøllalfa og leder hovedpersonen inn i NRK-huset, der han får et adgangskort og spillet kan begynne for alvor.

For å ha hjulpet spilleren ut av mediejungelen, krever Krøllalfa en gjenytelse. Krøllalfa samler på kjendisautografer. I NRK-huset finnes det en rekke kjendiskort med bilde og autograf. For å skaffe slike kort må spilleren løse oppgaver som henger sammen med hvor spilleren befinner seg. Jo flere poeng spilleren sanker, desto bedre adgangskort blir det å få.

Og selve gullkortet?

Det gir audiens hos Einar Førde, selvfølglig.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.