NT i puberteten gir milliardbutikk

BMC Software venter å nå en millard dollar i omsetning inneværende år - mye takket være den store entusiasmen for Windows NT - som ifølge BMC er et umodent operativsystem.

BMC Software AS har hittil hatt mesteparten av sine inntekter fra Unix-miljøer. Forretningsidèen har vært å optimalisere ytelsen på eksisterende programnvare og samtidig øke sikkerheten. Dette har vist seg å være svært god butikk for selskapet som ifølge Forbes Magazine er verdens nest mest lønnsomme programvarehus per ansatt. I 1997 hadde selskapet en omsetning på 731 millioner dollar med en bunnlinje på 166 milloner dollar - generert av totalt 2.800 hoder.

Bare Microsoft kan vise til mer imponerende lønnsomhet enn BMC - og paradoksalt nok er det også svakheter i Microsoft Windows NT som ifølge BMC vil bidra sterkt til at selskapet passerer èn millard dollar i omsetning i inneværenede år. Microsoft er også nær samarbeidspartner med BMC.

- Forretningsideen er altså å lappe igjen hull i Windows NT?

- Jeg vil ikke kalle det hull. Mer diplomatiske er det vel å si at Windows NT fortsatt er i en umoden fase. Det vi gjør er å overvåke selve den kritiske applikasjonen og gjenoppretter data dersom ting skulle gå galt, sier VP for BMPs markedsavdeling i Europa, Gilles Rigal, til digi.no. Han legger til at et annet stort problem med NT er ukvalifisert personell.

- I Unix-miljøene er det vanlig at svært teknisk kyndige personer sitter med ansvaret for datadriften, men i NT-miljøene er bildet et helt annet, sier Rigal.

Per idag genererer BMC 34 prosent av sine inntekter i Europa, men nå skal aktivitetene intensiveres. Spesielt i den nordiske regionen vil selskapet ekspandere, og i Norge skal staben øke fra en til 8-10 personer i løpet av året. Den høye IT-investeringstakten gjør Norge til et attraktivt markedet, men problemet for BMC er, som for alle andre i bransjen, å skaffe kvalifisert personell.

Totalt regner likevel selskapet å omsette for 22 millioner dollar i 1998 i norden, noe som tilsvarer en vekst på 40 prosent år for år.

Til toppen