Ny Agresso-fusjon

Agresso skal kjøpe et foreløpig ukjent svensk konkurrent. Selskapet går åpenbart ikke så bra, for Agresso betaler bare 100 millioner kroner - tilsvarende en årsomsetning i selskapet.

Agresso fortsetter sin oppkjøpsrunde for å bli en internasjonal leverandør av økonomi-systemer til mellomstore organisasjoner. Det har lenge vært kjent at selskapet har hatt behov for å styrke seg i Sverige fordi salget har gått så bra at man har måttet leie inn eksterne konsulenter.

Tidlig torsdag ettermiddag sendte selskapet ut en melding om et forestående oppkjøp, men nekter å fortelle hvem oppkjøpskandidaten er. Det svenske selskapet vil omsette for 100 millioner i år og er ikke børsnotert i Sverige.

Ifølge kilder i finansmiljøet selger selskapet hovedsakelig Unix-baserte økonomisystemer til offentlig sektor. Men en lengre ringerunde i programvare- og finansbransjen i Sverige og Norge avdekker ingen åpenbare kandidater - ingen kjenner til noe selvstendig selskap som er i nærheten av å passe beskrivelsen. Det er derfor mulig at Agresso skal kjøpe en divisjon eller datterselskap fra en av de større svenske IT-konsernene.

Forhandlingene er kommet langt, bekrefter finansdirektør Knut Rønning - oppgjøret er stort sett bestemt. Eierne av det svenske selskapet får 20 prosent av oppgjøret i kontanter og resten som 2,6 millioner Agresso-aksjer - til sammen blir dette rundt 100 millioner kroner. Det gjenstår likevel en del formaliteter og selskapene skal gjennomføre en due dilligence-prosess, opplyser Rønning.

Tidligere i år gjorde Agresso et meget godt kjøp da de fikk franske Concept for til sammen 22 millioner kroner. Selskapet hadde 320 ansatte og slet økonomisk på grunn av et mislykket økonomisystem for Windows NT.

Rønning benekter at det svenske selskapet har akutte problemer, selv om han innrømmer at Agresso får det ganske billig.

- Kjøpet gir oss både et distribusjonsapparat, en kundeportefølje og en konsulentstab. Vi beholder hele staben, men selskapets produkter er vi ikke interesserte i - over tid vil vi fase ut dem ut og selge våre egne i stedet, sier Rønning.

Går oppkjøpet som planlagt, blir det svenske selskapet det fjerde Agresso kjøper i år. Tidligere denne uken kunne digi.no fortelle at det store analyseselskapet GartnerGroup har vurdert Agresso og gir selskapet rosende kritikk. Men GartnerGroup mener Agresso kan snuble hvis oppkjøpene skjer for fort.

Til toppen