Ny nordisk telekjempe - uten Telenor

Ifølge svenske Ekonomi24 er en ny, nordisk telekjempe i ferd med å skapes. Selskapet skal bygges opp av Telia, Sonera og Tele Danmark. - Den norske staten har vist seg umulig å forhandle med, sier aktørene.

Den nye telekjempen skal hete Nordic Telecom, og skal, ifølge den svenske nyhetstjenesten Ekonomi24, bygges opp av Telia, Sonera og Tele Danmark (TDC).

Telenor havner utenfor.


Hvis planene blir realisert, skapes en nord-europeisk telekom-kjempe som kan levere mobiltelefoni, bredbånd og fastnett-tjenester til 20 millioner mennesker.

Den svenske internettavisen Ekonomi24 skriver at Telenor ikke inngår i planene fordi "norska staten visat sig omöjlig att förhandla med".

Kilder nyhetstjenesten har snakket med, opplyser at det i praksis bare er prisspørsmålet som gjenstår i forhandlingene.

Første ledd i dannelsen av det nye selskapet kan være klart om noen uker, og forventet børsverdi på Nordic Telecom er over 300 milliarder svenske kroner. Selskapet vil få en omsetning på rundt 130 milliarder.

Ifølge Ekonomi24 blir selskapet en attraktiv partner for de statlige teleselskapene i Baltikum og Polen, i tillegg til å kunne stilles på linje med de største europeiske teleselskapene - British Telecom, Deutsche Telekom og France Telecom.

Videre skriver nyhetstjenesten at et felles nordisk selskap burde være det mest logiske som kan skje i en bransje der alle snakker med alle og ingen vil bli holdt utenfor.

Telia-sjef Marianne Nivert har heller ikke lagt skjul på at Telia vil bli sterke i Norden, og at selskapet er i samtaler med alle aktørene.

Til toppen