Ny og kraftigere I2O

I/O-teknologien I2O har fått betydelig bedre egenskaper i den nye spesifikasjonen. Nå gjelder det å markedsføre standarden skikkelig.

Intelligent I/O Special Interest Group (I2O SIG) avduket mandag versjon 2.0 av I2O-spesifikasjonen. Det er skjedd flere grunnleggende endringer siden versjon 1.5 kom i i fjor.

Ifølge Computer Reseller News er det primært måten dataene flyttes på som er endret. I dagens modell har man en vertsprosessor – for eksempel en Pentium III Xeon – som utfører alle dataoverføringene over PCI-bussen. I den nye modellen er det I/O-prosessorens jobb å hente og levere data til og fra blant annet PCI-bussen.

Den nye spesifikasjonen inkkluderer også 64-bits adressering, direkte minneadressering (DMA), forbedrede sprednings- og samlingslister, støtte for hot-plug-enhter og for såkalte switched-fabric-teknologier som Future I/O og Next Generation I/O (NGIO).

Selv om mange utviklere nå støtter I2O, er det fortsatt Hewlett-Packerd den eneste store serverprodusenten som har forpliktet seg til å levere produkter basert på teknologien. Årsaken er nok at det er dukket opp flere konkurrende teknologier – blant annet PCI-X, NGIO og Future I/O – slik at produsentene foreløpig vil sitte på gjerdet og vente på at én teknologi blir utpekt som ledende.

I2O SIG anser ikke de andre teknologiene som trusler mot I2O, men heller noe som midlertidig har tatt fokus vekk fra teknologien.

I2O SIG planlegger å adressere disse distraksjonene og innser at det ikke har markedsført I2O godt nok. Chris Croteau, Intels markedssjef for I2O-produkter, sier til Computer Reseller News at det tidligere kun var PCI som var alternativet. Men etter at det nye I/O-teknologiene ble introdusert, forsvant mye av interessen for I2O. Croteau lurer på om interessen for de nye teknologiene skyldes at aktørene ikke tror at I2O fungerer. I2O må dermed bevise det motsatte.

Til toppen