Ny Telia-sjef først til neste år

Konsernsjef i Telia, Marianne Nivert, kan bli sittende i stillingen en stund. Styreleder Lars-Eric Petersson mener det ikke haster med å finne en erstatter til Nivert.

Det sier Petersson til Dagens Industri. Jan-Åke Kark sluttet som konsernsjef i Telia sist måned av medisinske årsaker, og ble da erstattet av Marianne Nivert, som selv mente hun bare var en overgangsfigur, og at jobben burde plasseres hos noen yngre.

Telias styre skal ha blinket seg ut en yndlingskandidat ifølge den svenske avisen, nemlig visekonsernsjef i Sonera, Kaj-Erik Relander. Han skal imidlertid bli konsernsjef i Sonera fra årsskiftet og det er derfor tvilsomt om han vil velge Telia, heller enn Sonera. En annen av de mest hete kandidatene skal være konsernsjefen i Esselte, Anders Igel.

Tidligere har flere personer stått på listen over de mest aktuelle kandidatene; Thomas Isaksson, nå portalsjef hos Vodafone og tidligere konsernsjef i Europolitan og Lars Nyberg i amerikanske NCR. Blant de interne kandidatene er Telias mobilsjef Kenneth Karlberg nevnt.

Telias styreleder vil ikke kommentere aktuelle kandidater, men sier at det vil ta minst noen måneder før noen er på plass.

Han mener dessuten at Nivert gjør sjefsjobben på et utmerket måte.

Til toppen