Nye kontrakter for Tandberg Television

Tandberg har skal levere utstyr for digitale TV-sendinger til to nederlandske kabelselskaper. Nederland er Europas neste største kabel-TV-marked.

Tandberg har skal levere utstyr for digitale TV-sendinger til to nederlandske kabelselskaper. Nederland er Europas neste største kabel-TV-marked.

Tandberg Television har inngått avtaler med de to nederlandske kabel-TV-selskapene Mediakabel BV og nv CasTel om levering utstyr for til sammen 16 millioner kroner. Utstyr skal brukes til innføring av digital-TV i to selskapenes kabel-TV-nett. De to avtalene omfatter levering av det første utstyret for to nye, digitale hovedsentraler (super-headends) samt systemintegrasjon. Mediakabel har til sammen 1,7 millioner abonnenter og skal begynne digitale prøvesendinger våren 1999.

CasTel har cirka 700.000 abonnenter og skal sette i gang digital overføringer i første halvår 1999. Nederland er det nest største kabelmarked i Europa etter Tyskland, forteller Tandberg Television.

- De to leverandørene dekker 40 prosent av kabelmarkedet i Nederland. Det er gøy å slå Philips som er vår en av våre største konkurrent i deres hjemmemarkedet. Nederland er det neste største kabelmarkedet i Europa etter Tyskland, forteller Arne Græe, administrerende direktør i Tandberg Television.

Tandberg Television har også etablert seg sterkt i Sverige med leveranser til Telia og nylig StjärnTVnetet AB, de to største kabeloperatørene i landet.

Til toppen