Nye Opera-versjoner under utvikling

Opera Software er nå klar til å konvertere sin netteleser Opera til flere plattformer. Selskapet har undertegnet kontrakter med utenlandske utviklere for å tilby nettleseren på Mac OS, BeOS, Linux og Solaris.

Opera Software opplyser at selskapet nå har kommet til enighet med flere utviklere om å flytte nettleseren Opera over på flere plattformer. Til nå har Opera bare eksistert i Windows-utgave, mens en Amiga-utgave allerede er under utvikling.

Opera for BeOS skal lages i Sverige, mens Opera for Mac OS, Linux og Sun Solaris vil bli utviklet i USA. Det er samme person som skal utvikle Linux- og Solaris-utgaven, og han vil ifølge Opera Software konsentrere seg om Linux-utgaven i første omgang.

Opera Software har også annonsert at Opera vil komme på flere språk enn tidligere. Blant annet skal det komme utgaver på ungarsk, dansk og afrikaans. Fra før finnes den siste utgaven av Opera på engelsk, fransk og tysk.

Når disse produktene kommer, er usikkert. digi.no har i dag ikke lykkes i å få tak i representanter for Opera Software til å kommentere meldingene fra selskapet.

Til toppen