Nye Sun-servere kunngjøres 21. mars

Sun har sent ut innbydelser til presse og analytikere, for å kunngjøre nye mellomstore servere med UltraSparc III-prosessoren i New York 21. mars.

Sist Sun uttalte seg om de kommende modellene, het det at nye mellomstore servere med UltraSparc III-prosessoren ville kunngjøres i løpet av første kvartal 2001, og leveres til kunder i løpet av andre kvartal.

De nye modellene antas å komme til å få stor betydning for Suns evne til å holde både konkurrerende Unix-server-leverandører og Windows 2000-systemer på avstand. Målt i omsetning, vant Sun servermarkedet i 2000.

De nye serverne svarer til kodenavnet Serengeti, etter den berømte nasjonalparken i Kenya. Toppmodellene vil skaleres opp til 24 prosessorer, skriver det britiske magasinet The Register som viser til anonyme interne kilder i Sun.

72 veis servere med UltraSparc III ventes kunngjort i september, samtidig med versjon 9 av Suns Unix-variant Solaris.

Solaris 9 vil gjøre det mulig å partisjonere serverne som kunngjøres i mars, det vil si dele dem opp i en rekke logisk atskilte "virtuelle" servere.

Uavhengige investorer sier til Reuters at de nye serverne vil bidra til å gjøre Sun til en god aksje. Kursen var over 64 dollar i september i fjor, men har i det siste ligget på rundt 20 dollar.

Til toppen