Nye tynnfilm-spekulasjoner drev markedet opp

To av børsens mest ryktedrevne aksjer, Opticom og Telecomputing, preget dagens handel. Begge endte opp etter store svingninger.

Oslo Børs trakk oppover i dag, ikke minst på bakgrunn av en del spekulasjoner og nyheter blant IT-selskapene. Totalindeksen var opp 0,9 prosent, mens IT-indeksen trakk opp relativt gode 3,2 prosent.

DT-indeksen endte på 111,78 punkter, en oppgang på 2,5 prosent fra gårsdagens sluttnotering. Alt i alt ble det omsatt nesten 48 millioner aksjer og grunnfondsbevis for over 3,3 milliarder kroner.


Igjen var det Opticom (OPC) som preget mye av dagens handel på børsen. Aksjen ble den mest omsatte og steg med nye 12 prosent etter gårsdagens oppgang på 12 prosent. Igjen var det spekulasjoner rundt utsagn fra forskningsmiljøet i selskapet som ga et løft i kursen. Disse spekulasjonen ble senere på dagen imøtegått fra selskapet i form av en børsmelding som ikke bidro til å roe gemyttene nevneverdig.

Også Iterated Systems (ITR) steg mye og var opp 13 prosent etter at selskapet offentliggjorde en avtale som involverer National Semiconductor Corporation. Telecomputing (TCO) fikk en knallstart og var også opp til å begynne med. Senere falt aksjen noe tilbake men endte til slutt med en oppgang på drøye 4 prosent.

Telekomleverandøren Eltek (ELT) fikk også en opptur på børsen og kursen ble dyttet opp nesten 10 prosent etter at en amerikansk konkurrent hadde lagt frem et positivt resultat.

På taperlisten var det særdeles tynt med teknologiselskaper. Kun småposter omsatt i Tech Holding og Inmeta ASA (INM)bidro til å dytte selskapene inn på listen.

Prosjektørselskapet Infocus Corporation (IFC) ble også mye omsatt og steg med drøye 5 prosent etter gårsdagens oppgang på 4,4 prosent.

Til toppen