Nyhetsrunden 15. desember

Dette skriver norske nettaviser av IT-, tele- og medienyheter i dag:

NettavisenOVERLEGENT AV LARRY

Samtidig som Microsoft sendte resultatvarsel til børsen, kunne erkefienden Oracle melde om bedre resultater enn ventet.

TIME WARNER/AOL-FUSJON GODKJENT
Konkurransemyndighetene i USA har godkjent sammenslåingen av selskapene America Online (AOL) og Time Warner.

Kampanje

NRK SLANKER MER
Nyhetsblikk på NRK TO slankes kraftig. Det blir bare en programleder mot dagens tre og sannsynligvis også færre reportasjer.

BIG BROTHER PÅ FORNEBU
Bærum kommune kommer til å si ja til søknaden om å bygge Big Brother-huset på Fornebu. Samtidig sier flere av de lokale redaktørene som videresender TVNorge at de ikke har noe til overs for Big Brother, og vil vurdere å kutte sendingene.

DYRE OG UHENSIKTSMESSIGE DISTRIKTSKONTOR
NRK-sjef Einar Førde mener dagens distriktkontorstruktur i statskanalen er dyr og uhensiktsmessig. I dag ville han ikke bygget opp nettverket slik.

NRK1 LIKEVEL STØRRE ENN TV2
Ansvarlig redaktør Lasse Gimnes i Kampanje mente på kommentarplass tidligere i år at høsten 2000 ville bli den sesongen hvor TV 2 la seg stabilt over NRK1 hva markedsandeler av total tv-titting angår. Det har ikke slått til, erkjenner en selvransakende Kampanje-redaktør i en ny kommentar i dag.
- Foreløpig er det lite som tyder på at NRK1 skal la seg bli slått neste sesong heller. Fremdeles har Einar Førde større muskler enn Kåre Valebrokk, skriver Gimnes.

dn.no

MICROSOFT VARSLER SVAKERE RESULTATER
Verdens største programvareselskap Microsoft føyde seg torsdag kveld inn i den lange rekken av amerikanske it-selskaper som varsler om svakere resultater enn forventet. Selskapet så at både salg og inntjening vil skuffe investorene. Microsoft-aksjen rutsjet ned 6,2 prosent i handelen etter børsslutt.

STATLIGE BRUKERE MISFORNØYD MED AGRESSO
Programvarehuset Agresso har tatt innersvingen på konkurrentene og sikret seg en markedsandel på hele 90 prosent som leverandør av økonomisystemer til det offentlige. Samtidig viser en brukerundersøkelse stor misnøye med Agresso.

Aftenposten

OVERVÅKER DRIFTEN AV NETTBUTIKKER
Et titall nettbutikker har mistet retten til å bruke nsafemerket fordi de drev useriøst. Bare 57 av 700 er godkjent av bransjeforbundet eforum.

NETTDOKTOR.NO KUTTER KRAFTIG
De 80 ansatte i webtjenesten NettDoktor.no lever utrygt. Ledelsen har vedtatt kraftige nedskjæringer.

Computerworld

IT-BRANSJEN I NORGE PÅ NEST SISTE PLASS I NORDEN
En undersøkelse om it-sektorens betydning i Norden viser at bare på Island har it-sektoren lavere betydning i forhold til den samlede økonomien enn Norge. Størst betydning har it-sektoren i Sverige og Finland. Det viser tall fra Danmarks Statestik.

FORSKJELLER I INTERNETTBRUKEN
En undersøkelse i seks europeisk land viser at det er forskjeller i bruken mellom landene. Det er fortsatt de nordiske landene som ligger på topp pr. innbygger.

ERICSSON INVESTERER I NETTMUSIKK
Ericsson har kjøpt 15 prosent av Popwire som et ledd i forberedelsene til tredje generasjons mobiltelefoni. Popwire produserer musikkrelatert underholdning på internett.

NORDISKE NETTBANKER BEST
De nordiske nettbankene slår ut sine europeiske og amerikanske konkurrenter når det gjelder online kundeservice. De er også bedre til å tilfredsstille kundenes behov.

Til toppen