Nytt hackerverktøy angriper Microsoft

Et nytt tsjekkisk hackerverktøy automatiserer angrep på Internett-servere som drives med Microsoft-programvare.

En tsjekkisk IT-avis/sikkerhetsselskap har lagt ut hackerverktøy som lar deg skanne gjennom Internett-servere som drives av Microsoft Internet Information Server. På selskapets nettside kan du taste inn en serveradresse og få programmet til å lete etter en serie forskjellige sikkerhetshull.

Sikkerhetshullene programmet finner kan brukes til å få tilgang på brukere, koden for serverapplikasjonen og annen sensitiv informasjon, skriver Wired.

På nettsiden forklarer selskapet bak testverktøyet at de er en IT-avis og et sikkerhets-konsulentselskap. Selskapet/avisen eies av MIA, som igjen er et heleid selskap av Czech Telecom.

Det tsjekkiske selskapet advarer mot bruk av verktøyet til noe annet enn å teste din egen server. "All bruk vil bli logget for å forhindre misbruk står det på nettsiden til avisen", skriver selskapet.

Mye av informasjonen på sidene er på tsjekkisk, men det kan se ut som selskapet har lagt ut informasjon om forskjellige feil/sikkerhetshull i Microsoft Internet Information Server sammen med informasjon om feilfikser.

Til toppen