BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt teleselskap mister toppsjefen

Bare to uker etter at toppsjefen i Tele Danmark sluttet i stillingen sin, er det klart for avgangen til en ny leder i dansk telekombransje. Nå forlater administrerende direktør Torben Svanberg toppjobben i den nest største danske mobiloperatøren, Sonofon.

Frode Eriksen
3. feb. 1998 - 17:30

To av de amerikanske Baby-Bell-selskapene møtes til åpen telekamp i Danmark. Ameritech gjennom sin eierandel på 42 prosent i Tele Danmark, og Bell South gjennom sin eierandel på 46,5 prosent i mobiloperatøren Sonofon.

Bell South deler eierskapet med GN Store Nord, som sitter på resten av aksjene. Uenighet blant de to eierne gjør at Sonofons administrerende direktør Torben Svanberg trekker seg fra stillingen. Han erstattes av styreformann i Sonofon Holding, Jørgen Lindegaard.

Sonofon har opplevd en rekordartet vekst siden etableringen og utbyggingen av et GSM 900 mobilnett startet i 1991. Selskapet har i dag over 600.000 kunder.

Lindegaard bekrefter overfor Jyllands-Posten uenigheten, og sier at partene var uenige om hvordan virksomheten skal ledes og om strategi på kort og mellomlangt sikt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.