Nyttig for "barn" og fulle menn

Det er helg, du er i en ny by og du vil ut, men du har ingen som helst anelse om hvor du skal dra for å få en pils eller møte folk som kanskje er litt mer interessante enn de som sitter i hotellbaren. Hva du gjør? Les og bli vis...

Av og til trenger man hjelp for å komme seg rundt.

Seriøs hjelp.

Selv trenger jeg ofte hjelp til å komme meg rundt. Og det er før jeg har kommet til første bar. Etter hvert som kvelden senker seg og det blir vanskeligere å få tak i taxi, hender det kanskje at en blir så tøff at en bestemmer seg for at "dette er ikke noe problem - selv om jeg har luktet litt på korken og aldri har vært her før, så finner jeg sikkert den puben", men vi vet jo alle hvordan det går.

Heldigvis finnes det hjelp for oss.

I hvert fall hvis vi har en Palm.

Og en GPS.

Noe vi jo alle har, har vi ikke?

Vel, for de som har noe sånt - her er et nyttig tips: Gå til websiden som heter BarTrek, last ned programvaren som ligger der og legg den inn på din håndholdte kompanjong. Da kan du være trygg på at du alltid kan finne frem til de viktige stedene på jord.

Tenk deg en kjent situasjon: Du er på vei ut fra pu... eh jobben sammen med dine kolleger etter en særdeles hard dag med konferanser (du kjenner vel til de siste, laange timene etter gratisdrinkene fra forhandlere som beilet til pengeboken din?) og dere tenker dere ut på byen for å puste ut. Da er det litt tøft å kunne si, verdensvant som du er, at "jeg viser vei!". Du tar frem Palm-en, slår på GPS-en og i løpet av kort tid har du fått plottet ut en ferdig rute for å lede dine kolleger dit dere skal. Enkelt og greit.

Det er da en innser at det er litt tøft med leketøy. I hvert fall når man kan bruke det til noe nyttig - som å ikke gå seg vill i en fremmed by slik at man kommer for sent på jobben mandagen etter...

Nå er det vel noen få - de fleste har som kjent både GPS og Palm - av dere som tenker at dette hadde jo vært kjekt hvis man hadde hatt muligheten til å benytte seg av det. Hvilket forsåvidt er en korrekt observasjon. Saken er imidlertid at Heineken har passet på de av dere etternølere der ute, dere som ikke er like techno-oppdaterte som de fleste av oss, og laget et web-grensesnitt. Her kan du ta en titt på informasjonen om barene og også se på detaljerte kart over hvor man kan finne dem. Med andre ord er dette en webside du gjerne kan titte på hvis du skal ut og reise.

Verken Oslo eller noen annen norsk by er dessverre representert ennå, men15 av de større byene i verden finnes her, så du trenger ikke tørste.

digi.no har ikke testet programmet ennå, men den edruelige publikasjons utskremte - klar til å tjene leserne uten tanke for sin egen sikkerhet - har meldt seg frivillig til å teste ut programmet. Gjerne i flere byer for å være sikker på nøyaktigheten. Med litt flaks kan det hende det kommer en oppfølger i løpet av sommeren.

God helg, og god reise.

Til toppen