OBOS signerer egen bredbåndsavtale

Avtalen som Oslo og Omegn Boligbyggelag (OBOS) signerte med Bredbåndsfabrikken sist uke føyer seg inn i rekken med lignende avtaler OBOS har inngått med innholdsleverandører som ønsker å benytte boligsamvirkets infrastruktur.

Avtalen er dermed lik den som NBBL inngikk i slutten av april, sier informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen til digi.no. Forskjellen er at det er OBOS som har inngått avtalen.

OBOS inngår rammeavtaler på vegne av sine 58.000 boenheter i tillegg til 24.000 boenheter som ligger i borettslag som benytter OBOS som forretningsfører. Så langt har OBOS inngått avtaler med Telenor Avidi, som blant annet sikrer borettslagene inntekter fra salget av tjenester på borettslagenes infrastruktur, og nå altså med Bredbåndsfabrikken. Det jobbes med tilsvarende avtaler med UPC.

Bredbåndsfabrikken skriver i en pressemelding mandag at selskapet i løpet av kort til vil tilby OBOS-beboere et reellt bredbåndsalternativ.

- Bredbånd fra Bredbåndsfabrikken betyr overføringskapasitet på 10 Mb begge veier, sier fungerende administrerende direktør i Bredbåndsfabrikken, Nils Petter Tetlie.

Han sier at i løpet av kort tid vil en avtale om selskapets fiberoptiske nett i Osloregionen være klar.

Til toppen