Offentlig helse-portal først ut

For 1,5 millioner kroner regner Sosial- og helsedepartementet med å få en portal som gir en kjekk og grei oversikt som gjør det lett å finne akkurat det du søker i jungelen av offentlig helse- og sosialinformasjon.

Døgnåpen offentlig forvaltning er ett av målene i eNorge-planen til næringsminister Grete Knudsen. Forvaltningen skal moderniseres, og gjøres lettere tilgjengelig for alle - hele døgnet. Først ut er Sosial- og helsedepartementet, som nå er i gang med utviklingen av en helse- og sosialportal.

For beskjedne 1,5 millioner kroner regner SHD med å få laget en kjekk og oversiktlig portal med informasjon om det norske helsevesenet, skriver netthelsetjenesten NettDoktor.

- Vi skal gjøre høystakken mindre og nåla større, uttaler informasjonssjef Jostein Soldal i SHD til NettDoktor.

Det er ganske mye høy å tråle gjennom i den offentlige forvaltningen, men gode søkemotorer skal finkjemme for eksempel Rikstrygdeverket eller Helsetilsynet for brukerne. Portalen legger også vekt på å få et brukervennlig grensesnitt.

Soldal forteller til NettDoktor at man skal kunne klikke seg fra ordet helse og til den helsestasjonen man trenger.

Foreløpig er det ofte vanskelig for brukeren å finne frem til relevant offentlig informasjon på nettet, men Soldal satser på at man snart slipper å få tusenvis av unødige treff hvis man forsøker å finne en helsestasjon på nettet.

Men det er kun offentlig informasjon som skal gjøres tilgjengelig. Legemiddelindustri og private helsetjenester har ikke noe på et slikt nettsted å gjøre, mener

Soldal.

Portalen forventes å få mer enn 80.000 sidevisninger i måneden og konsulentselskapet Avenir har fått oppdraget med å utvikle og drifte tjenesten.

Les mer om "forvaltning online" her:


Ett skritt nærmere døgnåpen forvaltning
Samarbeid og konkurranse om e-signatur
Grete Knudsen skriver i digitoday: e-løsninger for en bedre forvaltning

Til toppen