Offshore-mobil fra Alcatel

Bruk av mobiltelefoner har hittil vært forbudt på blant annet oljeinstallasjonene i Nordsjøen. Alcatel lanserer nå en totalt eksplosjonssikker trådløs telefon som er sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder.

I en pressemelding skriver selskapet at den nye telefonen vil gi langt bedre kommunikasjonsmulighetene i eksplosjonsfarlige områder, som olje- og gassplattformer.

- Vår nye telefon gir en direkte og kontinuerlig kommunikasjonsvei, uavhengig av hvor du befinner deg på anlegget. Den kan derfor lette arbeidssituasjonen og bidra til å gi en vesentlig bedre sikkerhet, sier

avdelingssjef Torbjørn Hulbak i Alcatel Distribusjon. Den nye digitale DECT-telefonen er allerede tilgjengelig i Norge.

Små gnister, varme fra elektroniske komponenter, eller kontakt med andre kjemiske stoffer, kan utløse katastrofer i eksplosjonsfarlige områder. Dette gjelder blant annet bygg og anlegg, kjemisk industri, olje- og gassanlegg samt avfallsdeponi.

Tradisjonelle trådløse telefoner og mobiltelefoner kan utløse eksplosjoner, og er i dag generelt forbudt å bruke i eksplosjonsfarlige områder. Nemko, som er norsk sertifiseringsinstans, kjenner ikke til at noen mobile telefoner er godkjent for bruk i slike områder, opplyser overingeniør Øystein Yggeseth i Nemko.

- Vår nye trådløse telefon er derimot nå godkjent av Cenelcc (European Committee for Electrotechnical Standardisation). Dermed er den også sertifisert for bruk i Norge, sier Hulbak.

Til toppen