Også billigutgave av K7

En tid etter lanseringen av selskapets kraftige K7-prosessor, lanserer AMD en utgave av prosessoren med en mer forbrukervennlig pris.

K7 vil bli AMDs første prosessor rettet mot server- og arbeidsstasjonsmarkedet. Brikken vil være utstyrt med det såkalte Slot-A-grensesnittet. Dette vil gjøre prosessoren relativt kostbar, noe som ikke appellerer til forbrukermarkedet som AMD tradisjonelt har henvendt seg til.

Selskapet vil derfor også komme med en rimeligere utgave av prosessorer, trolig utstyrt med en liknende "socket" som dagens AMD-prosessorer. Dette vil trolig først skje i første halvdel av år 2000. Inntil da må forbrukere uten spesielt mye penger greie seg med K6-2 og K6-3-prosessorene.

K6-3 skal lanseres i mars i år

Men også andre detaljer om K7-brikken er kommet fram i det siste: Brikken vil trolig først komme i en 500 MHz-utgave, men etter hvert vil hastigheten kunne stige helt opp til 1000 MHz i begynnelsen av år 2000. K7 vil antakelig leveres med et sekundært hurtigminne på 512 kB eller 1 MB, men brikken kan støtte et hurtigminne på opptil 8 MB. Hurtigminnet vil foreløpig ikke bygges inn i selve prosessorbrikken. Det vil dermed operere ved en lavere hastighet - trolig halvparten eller en tredjedel - enn selve prosessoren.

K7 vil i begynnelsen produseres ved hjelp av 0,25 mikron prosessteknologi, men vil i andre halvdel av 1999 bli flyttet over til en 0,18 mikron prosess.

Endelig lanseringsdato for K7 er ennå ikke klar, men stadig flere snakker om den 23. juni år som et sannsynlig tidspunkt.

Til toppen