Også FTC meget kritisk til AOL/Time Warner fusjonen

I forrige uke uttrykte EU bekymring for AOL/Time Warners store dominans. Nå slår også FTC , Federal Trade Commission, neven i bordet.

Såfremt den fusjonerte enheten ikke slipper til eksterne leverandører på det sammenslåtte selskaps kabellinjer, er FTC innstilt på å blokkere fusjonen, sier kilder til Washington Post. FTC er bekymret for at Time Warners kabelsystemer kan skape monopol og vanskeliggjøre internett-tilgang for konkurrerende selskaper.

Diskusjoner mellom myndighetene, AOL/Time Warner pågår fortsatt, og det vil det gjøre helt til et kompromiss er på bordet.

- Dette er fortsatt en tidlig fase av fusjonsprosessen og det er opp til FTC å komme med en avgjørelse, sier Eric London, pressetalsmann for FTC.

AOL/Time Warner på sin side er villige til å åpne tilgangen for å blidgjøre FTC. Fusjonspartene sikter blant annet til den nylig inngåtte avtalen med Juno Online Services der de får tilgang til Time Warners kabellinjer.

Tidligere har også flere forbrukerorganisasjoner i USA uttrykt skepsis til fusjonen da dette fører til en altfor sterk konstellasjon.

Det er ventet at en avgjørelse kommer i oktober fra både EU og FTC.

Til toppen