Også HP med resultatvarsel

Som mange andre IT-selskaper innrømmer nå Hewlett-Packard og Carly Fiorina at salget nå bremses opp. Men aksjekursen stupte ikke.

I tur og orden melder de store IT-selskapene om hvordan de blir påvirket av oppbremsningen i den amerikanske økonomien. I går var det Hewlett-Packards tur.

Salget i kvartalet som ender 31. januar, vil bare stige med noen prosent fra samme kvartal i fjor. Selskapet regner heller ikke med noen forbedring i andre kvartal. 11. november i fjor la HP-sjef Carly Fiorina frem løfter om en resultatmargin på 15-17 prosent det neste året - dette virker nå svært lite sannsynlig.

- Det er klart at våre store kunder reduserer sine IT-budsjetter. For å være ærlig - i desember var det som om noen skrudde av lyset, sa Fiorina under en telefonkonferanse med analytikere, skriver Wall Street Journal.

Også den store PC-produsenten Gateway offentliggjorde i går sitt resultatvarsel, og fortalte at de skal slanke staben med 10 prosent. Da Intel og Microsoft fortalte om lavere salg, stupe deres aksjekurser.

Men markedet tok ikke meldingen fra HP så tungt. Kursen svingte først et par prosent opp og så et par prosent ned i etterbørs-handelen. Dette kan tyde på at investorene nå synes at IT-aksjene har falt nok, og at de hadde regnet inn et svakere marked i sin prising.

Til toppen