Også Windows CE driftes med Unicenter

Et tillegg til Unicenter TNG fra Computer Associates gjør det mulig å innlemme Windows CE-apparater i den integrerte driften.

Etter hvert som lommemaskiner blir mer anvendelige, utnyttes de i større grad til bedriftsspesifikke løsninger. Det betyr at driften ikke bare krever synkronisering mot personlige verktøy som avtalebok og kontakter, men også mot egenutviklede applikasjoner og bedriftsdatabaser.

Utvidelsen av Unicenter TNG til Windows CE-klienter gjelder systemets nyeste utgave, kjent som Pocket PC. I tillegg til overvåkning og administrasjon, vil funksjonaliteten omfatte viruskontroll, programvaredistribusjon, sikkerhetskopiering og lagringshåndtering. Pocket PC er beregnet dels på lomme PC-er med trådløs kommunikasjon mot organisasjonens sentrale IT-system, dels på integrerte apparater som strekkodelesere i et trådløst lokalnett.

IT-personell vil også kunne bruke Pocket PC-klienter til å utføre driftsoppgaver.

Utvidelsen av CA Unicenter TNG til Windows CE hører til selskapets initiativ kjent som ROAM ("remote operations, administration and management") der målet er å sikre integrert drift av trådløse klienter uavhengig av plattform. Produktet vil ikke bli kommersielt tilgjengelig før om noen måneder.

Les mer om Windows CE:


Microsoft lanserer nytt lomme-Windows
Microsoft prøver igjen med ny Windows CE
Philips kutter ut Windows-lommemaskin
Samarbeid for Windows CE i norsk industri

Til toppen