Økende antall Mac-virus

Mac har trolig gjenoppstått. Dette betyr at samtidig at virus og andre programmer designet for å gjøre skade Mac-ene også har fått en comeback.

Ifølge News.com har Symantec i løp av juli er det blitt oppdaget hele 11 nye virus som er rettet mot Mac. Tidligere har det ifølge selskapet gått mellom 6 og 12 måneder mellom hver gang det er blitt oppdaget et nytt Mac-virus.

Flere av virusene som er blitt oppdaget i juli, har vært varianter av et velkjent og svært destruktivt program med navnet AutoStart Worm. Worm-virus blir beskrevet som programmer som kopierer seg selv ettersom de flytter fra fil til fil i systemet. Men de skiller seg fra normale virus ved at de ikke trenger å være knyttet til et program eller dokument for å kopiere seg selv.

Ifølge News.com knytter AutoStart Worm seg til kontrollpanelet til QuickTime, som finnes på de fleste Mac-maskiner. Deretter vil den infiserte datamaskinen etterhvert begynne å ødelegge dataene i en rekke forskjellige filer.

Problemet skal kunne unngås ved at man skrur av AutoStart-innstillingen, som brukes til automatisk å laste programmer på CD-ROM plater.

Til toppen