Økt etterspørsel etter sertifiseringer

Sertifiseringer er for tiden det raskest økende segmentet innen IT-utdanning og antall sertifiseringstester øker med 30 prosent i året på verdensbasis.

Sertifiseringer kan gjøre ansettelsesprosessen lettere når det gjelder IT-medarbeidere, noe som er nyttig for begge parter i arbeidslivet. Ved nyansettelser er det lettere å stille korrekte krav til ønsket datakompetanse, mens arbeidstageren på sin side kan "bevise" sine kvalifikasjoner ved å legge frem resultatet av de testene han eller hun har gjennomført.

Denne formen for dokumentasjon klarlegger realkompetanse på helt konkrete fagområder, noe som kan være ønskelig både for bedrifter, medarbeidere og jobbsøkere.

IT-Akademiet merker at etterspørselen etter sertifiseringer er økende. Alle studier hos IT-Akademiet har sertifiseringer som avsluttende "eksamen", og søkere til sertifiserings-studier øker fra semester til semester, opplyser skolen i pressemeldingen.


Men også kursmarkedet bidrar til at testsentrene hos IT-Akademiet har mye å gjøre. Sertifiseringer er spesielt interessant for bedrifter som ønsker å øke effektiviteten når det gjelder generell bruk av enkel programvare såvel som å skaffe seg intern kompetanse på drift av bedriftens datanettverk.

Sistnevnte aspekt kan medføre betydelige reduksjoner av kostnader til innleide konsulenter, hevder IT-Akademiet.


Til toppen