OLC og NRK i strandet samarbeid

Meningen var at Online Club (OLC) skulle selge NRK-produkter og videoer, men det ble det aldri noe av. - Ingen av partene har prioritert kontakten, sier daglig leder i OLC, Arild Spandow.

Online Clubs (OLC) nettsider har NRK inntil nylig stått oppført som en av mange samarbeidspartnere til OLC. Her står det: "OLC samarbeider med NRK Aktivum for å fremme begge selskapenes posisjon og attraktivitet på nettet. OLC selger i tillegg et utvalg av NRK Aktivums produkter i sitt varemagasin på Internett".

Teksten ble i løpet av i går mandag fjernet fra nettstedet.

Det har i det hele tatt vært en vårrengjøring på OLC-sidene. I tillegg til NRK Aktivum er Oracle og Hjemmenett fjernet i oversikten over samarbeidspartnere i den reviderte partner-listen.

- Vi har oppdatert listen, og siden samarbeidet med Oracle ble avsluttet for en stund siden, er de fjernet. Samarbeidet med Hjemmenett har vi ikke fått noe ut av foreløpig, men det er ikke lagt på hylla, sier daglig leder i Online Club, Arild Spandow til digi.no.

- Vi har et samarbeid med NRK Aktivum som står stille, det strandet litt. Vi har vært i samtale med NRK Aktivum og har en god dialog med dem, men avtalen er ikke satt i stand. Ingen av partene har prioritert kontakten. Avtalen vi forhandler om, gjelder å selge deres produkter i vår online-butikk. Det er snakk om videoer, CD-er og liknende. Det er ikke en strategisk avtale, men en avtale på linje med andre samarbeidspartnere, sier Spandow.

Administrerende direktør Arne Wam i NRK Aktivum blåser også av viktigheten av denne avtalen.

- Det er ikke noe mer enn at vi inngikk en avtale med OLC da de startet opp i sin tid. De skulle selge enkelte NRK-produkter og da spesielt videoer. Vi kom aldri lenger enn det. Vi var enige om at vi skulle samarbeide, og de fikk tilsendt vår katalog for å se hvilke titler som var interessante for dem, lenger kom vi ikke, sier Wam.

- Nå skal det sies at vi har såvidt mange andre spørsmål å bale med, vi driver jo også vår egen butikk med direkte bestilling av videoer på nettet, sier Wam. Døren står fremdeles på gløtt for OLC i NRK.

- Er planene om et samarbeid med OLC skrinlagt?

- Nei, men det er lenge siden vi har hatt kontakt, sier Wam til digi.no.

NRK Aktivum, som ble opprettet i april 1997, er NRKs heleide datterselskap som skal drive all kommersiell virksomhet i NRK. NRK Aktivum er en selvstendig økonomisk og juridisk enhet med eget styre. Online Club er et postordefirma opprettet av Dan Børge Akerø og Simon Yen.

OLC lanserte ny layout og struktur på sin nett-butikk denne uken hvor tjenesten nå er HTML-basert.

- Et problem var tidligere at ikke alt fungerte i alle browsere. Det har vi tatt lærdom av. Vi har nå startet en mer brukervennlig trend med å gjøre tjenesten HTML-basert. Nå spiller det ingen rolle hvilken browser våre kunder bruker, sier Spandow til digi.no.

Til toppen