Ollila årets teletopp

Industry Week har utnevnt konsernsjef i Nokia, Jorma Ollila, til "Chief Executive of the year"

Ollila kommer med tittelen i godt selskap, for tidligere mottakere av utmerkensen er industriledere som Bill Gates, Jack Welch og Michael Dell. Første ikke-amerikaner fikk prisen i 1999, nemlig svenske Göran Lindahl, som er konsernsjef i svensk-sveitsiske ABB.

Lindahl deltar også i applausen for Jorma Ollila, og sier til Industry Week at han har hatt evnen til å bygge team rundt seg, der en diskuterer og brainstormer og når til slutt ett syn. Deretter tar han ansvar og sier "OK, nå gjør vi det slik...".

Ollilas karriere i Nokia startet i 1992, som da han ble tilsatt i det gamle klassiske Nokia med et produktspekter fra fjernsyn og støvler til trevirke og NMT-telefoner. Han startet raskt prosessen med å skille ut alt som ikke hadde med telekommunikasjon å gjøre og fra 1996 har dagens Nokia framstått som et av de mest suksessrike telekomselskap i verden.

I Industry Week sier Ollila om seg selv at han leder et team som er 100 prosent fokusert på organisk vekst, utvikling og bygging av kundebase.

- Det eneste en kan gjøre er å dag etter dag gjøre så godt en kan, forsøke å finne en balanse mellom kortsiktig og langsiktige beslutninger.

Til toppen