Onsdag: IT mest opp i børsboom

Aksjene på Oslo Børs fikk en kraftig oppgang igjen onsdag, og fulgte som ventet trenden i USA og sørøst-Asia. Som vanlig var reaksjonen ekstra kraftig for IT-indeksen, som steg med formidable 6,5 prosent.

Oppgangen i de amerikanske, og sørøst-asiatiske markedene forplantet seg som ventet til Oslo børs i dag. Når børsen åpnet i ellevetiden i dag etter store tekniske problemer, startet oppgangen like brått som nedgangen tirsdag. I løpet av minutter var totalindeksen opp mer enn 50 punkter til et nivå rundt 1250, der den flatet ut, nesten like kontant. For IT-indeksen var reaksjonen enda kraftigere og indeksen var opp nesten 60 punkter de første minuttene.

En time før børsslutt fikk indeksene igjen et løft, blant annet på grunn av den amerikanske sentralbanksjef Alan Greenspans ikke altfor pessimistiske uttalelser. Greenspan mener at man fortsatt kan forvente vekst i økonomien, men at man likevel ikke må ha en for avslappet holdning til inflasjonen fremover. Kursfallet på børsene omtalte han som en kjærkommen hendelse.

Etter det siste løftet endte totalindeksen opp 71,58 poeng tilsvarende 5,6 prosent, mens IT indeksen var opp 76,59 poeng, tilsvarende 6,5 prosent.

Best ut onsdag, kom Nordic VLSI som gikk med nesten 26 prosent, til ny sluttkurs 45 kroner. Norman Data Defense leverte som forventet stygge tall, men fikk likevel medvind av den generelle oppgangen. En oppgang på hele 17 prosent til 41 kroner, kompenserte for nedgangen i aksjen de siste dagene, trolig fordi ledelsen under dagens resultatpresentasjon holdt fast på målsetningen om at selskapet skal tjene penger i fjerde kvartal.

Oppgang ble det også for Opticom, men ikke nok til å kompensere for julingen aksjen fikk under gårsdagens krakk. Aksjen steg med drøyt 8 prosent til 170 kroner, mens sluttkursen på mandag var 190 kroner.

- Det er typisk at de såkalte boblene får gjennomgå mest under kraftige markedskorreksjoner. Det er derfor helt normalt at oppgangen ikke er like sterk for denne aksjen, sier en analytiker til digi.no.

Generelt var det oppgang for samtlige IT-aksjer onsdag, som en kontrast til tirsdagen da samtlige IT-aksjer falt.

Omsetningen var igjen høy onsdag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2188 millioner kroner.

Til toppen