Opera oppgraderer nettleser

Opera Software ga i slutten av forrige uke ut en betautgave av Opera 3.5. Den ferdige utgaven ventes å bli tilgjengelig i løpet av få dager. Blant nyhetene er stilsett, støtte for Java og 128-bits kryptering. I tillegg skal nettleseren være enda raskere.

Blant de viktigste nyhetene i Opera 3.5 er muligheten for støtte av Java-appletter. Dette gjøres ved å bruke Suns Java Plug-in. Riktignok vil ikke Sun Java Plug-in offisielt støtte Opera før i neste utgave, men fungerer likevel fint i 32-bit-utgaven av Opera 3.5.

Selv om installasjonsprogrammet til Opera fortsatt får plass på én diskett, gjelder ikke dette hvis man skal ha med Java-støtten. Installasjonsprogrammet til plug-in-programmet er på mellom 4,9 og 7,5 MB, avhengig av hvilke språk den støtter.

Opera 3.5 har nå fått innebygget støtte for 128-bits RSA-kryptering og TLS 1.0 (Transport Layer Security), men er i motsetning til sine amerikanske konkurrenter ikke berørt av eksportrestriksjoner. Opera skal være den første nettleseren som benytter TLS.

Opera 3.5 kan nå lese web-sider utviklet ved hjelp av Cascading Style Sheets (CSS), en standard som gjør det lettere for web-designere å lage sider og nettsteder med samme stil.

Det er mange mindre nyheter i Opera 3.5, blant annet støtte for ShockWave Director-plugin-en, skreddersying av funksjonsknapper og opplasting av filer for bruk som vedlegg til web-basert e-post. Opera Software har nå også startet sin egen web-baserte e-post-tjeneste, OperaMail.

Beta 8-utgaven av Opera 3.5 er tilgjengelig fra Opera Softwares nettsted.

Til toppen