Opera skal beskytte mot svindlere i sanntid

Opera skal beskytte mot svindlere i sanntid

Norske Opera satser alternativt når selskapet i neste utgave av nettleseren skal innføre vern mot svindlere.

Opera Software avduket under et arrangement i London i går ny funksjonalitet som skal være inkludert i kommende Opera 9.1.

Ifølge nettstedet OperaWatch.com er det snakk om forbedret svindelbeskyttelse. I motsetning til tilsvarende funksjonalitet i flere andre nettlesere, skal Operas Fraud Protection fungere helt i sanntid.

Rett etter at brukeren skriver inn URL-en i adressefeltet, mens siden blir hentet fra webserveren, vil Opera samtidig kontakte en database hos Opera Software for å sjekke ektheten til siden brukeren ønsker å besøke. Hvis det mistenkes at siden er en del av et svindelforsøk, varsles brukeren og siden blokkeres. Brukeren skal ifølge OperaWatch ha muligheten til oppheve blokkeringen.

Flere andre nettlesere, blant annet Firefox 2 og Internet Explorer 7, baserer seg på enten en svarteliste eller en hviteliste som forhåndslastes ned på brukerens maskin. Disse listene oppdateres jevnlig. Mange brukere foretrekker nok denne metoden, fordi den ikke sender noe informasjon om brukerens surfevaner til leverandøren.

Opera vil bare sende forespørsel til serveren hvis brukeren besøker et ikke tidligere besøkt nettsted. Det er heller ikke hele URL-en som sendes over, men det Opera kaller et «fingeravtrykk» av den. Det som sendes skal være i klartekst, slik at brukeren selv kan lese hva som blir sendt.

Operas Desktop Team oppgir flere detaljer om funksjonaliteten i dette blogginnlegget.

Opera Software har ikke oppgitt når Opera 9.1 vil bli tilgjengelig.

Til toppen