Operas "magiske prosjekt" stagnerer

Prosjektet der frivillige skulle utvikle versjoner av den norske nettleseren Opera for andre operativsystemer enn Windows, ser ut til å ha kjørt seg fast.

"Project Magic" ledes av Helmar Rudolph som holder til i Sør-Afrika. I et notat på Operas nettsted redegjør han for nedslående tilstander.

Om utviklingen til Mac skriver Rudolph at teamet av frivillige ikke innfridde forventningene og er blitt byttet ut. Det vil ta litt tid før det nye teamet kommer i gang, men Rudolph forsikrer at forpliktelsen til å utvikle en Mac-versjon av Opera er klar. Han peker dessuten på at det ikke nytter å "hyle og skrike" - "send oss heller litt positiv energi slik at vi kommer oss tilbake på sporet." Oppfordringen tiltredes hermed, og sendes videre.

Dessverre har Mac-programmererne arbeidet tett sammen med Linux-programmererne, og også disse er i ferd med å skiftes ut. Med andre ord: Opera for Linux er også forsinket. Men Rudoph lover at den kommer.

For OS/2 er det fortsatt håp. Rudoph skriver at det er gjort framgang på ressursfilfronten.

Amiga er derimot lagt på is inntil videre, siden hele Amiga-markedet ser ut til å ha brutt sammen og det ikke skjer noe konkret som gir noe begrunnet håp om en Opera for Amiga kan ha en framtid. Hvis ikke Computer '98-messen i Köln 11. til 13. november bringer noen avklaring, vil denne delen av Project Magic antakelig skrinlegges for godt.

Der det imidlertid går bra, er for Psion/EPOC32 og BeOS.

Rudolph understreker at hele prosjektet er svært ærgjerrig - ingen, og absolutt ikke Netscape og Microsoft, har satt i gang noe liknende - og at det ikke nytter å gråte over spilt melk. To deler av prosjektet går utmerket, tre deler av prosjektet er forsinket. Alt har vært frivillig og idealistisk helt fra starten, og vil fortsette å være det - og det er nok av XX som sitter på sidelinjen og ønsker at Opera-magien skal mislykkes.

Opera-ledelsen er for øyeblikket spredd for alle vinder, og ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Til toppen